Roadele Toamnei „La Conac”

DSC_2543aftr

Legumele s-au pus de ceva timp la murat, dar Mama Nina le are deja gata! Si cum sa lipsească brand-ul nostru autentic de la asemenea eveniment, plin de tradiție, cultură, artă și oameni buni? La Conac intrai astăzi și vedeai mese pline ochi cu brânzeturi fine, ceaunuri pline ochi de mâncăruri aromate și aburinde, fructe de toamnă și frunze ruginii, dar nimic nu a mers ca-pe-roate fără murăturile noastre corcante, zemoase și acrișoare – mai ales pastrama. Astăzi am pregătit în meniu cele mai alese sortimente de murături, numa’ bune să te lingi pe degete: Salată Dunăreană – o combinație încântătoare dintre dulce-acrișor, cu un fior de ardei iute, Murături Asortate – un mix colorat și vibrant, care promite să ofere cei mai buni nutrienți, Ardei iute – nici mari, nici mici, de toate culorile, nelispiți în cazul unei ciorbițe, Castraveți Murați – crocanți și suculenți, și foarte, foarte acri!, Sauerkraut – celebra varză murată tocată, dar adaptată după o rețetă străveche, pur românească, Ardei Umpluți – nu, nu cei făcuți de bunica, plini de carne, ci ai noștri ardei mici și medii, plini ochi cu varza roșie tocata, murate perfect într-un gust dulce-acrișor.

Ca să nu o mai lungim – a fost joc, a fost horă, a fost vin și must proaspăt, mâncare, și multă, multă coadă la stand-ul cu murături Mama Nina! Pentru că, logic – te pomenești în mână cu o farfurie plină cu de-ale gurii și fugi după murături ca după apă!

Dacă v-am făcut și vouă poftă de gust tomnatic și iernatic de odinioară, dați o fugă până la cel mai apropiat magazin Cora, Mega Image sau Billa!

DSC_2524aftr DSC_2576after DSC_2572after DSC_2571after DSC_2570after DSC_2569aftr# DSC_2566aftr DSC_2554aftr DSC_2545aftr DSC_2544aftr DSC_2542aftr DSC_2540aftr DSC_2539aftr DSC_2510aftr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *