Varza a la Cluj cu varza murata Mama Nina

Varza a la Cluj este un fel original de a prepara varza, mai picant, facand-o si mai consistenta. Amestecata ungureste cu carne, varza a la Cluj devine savuroasa. Varza a la Cluj putem prepara oricand este o mancare excelenta si usor de preparat.

  • Ingrediente: 1 varza Mama Nina, 1 ceapa, 750 g carne macra, 4 linguri untura, 1 ceasca de smantana,  1/2 ceasca de orez,  sare si piper dupa gust
  • Mod de preparare: Se prajeste carnea data prin masina cu untura si putina ceapa si se inabusa turnand cate o lingura de apa; Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin; Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana, se continua alternand varza, carnea si smantana. Ultimul rind trebuie sa fie de smantana; Se adauga intre randurile de varza si carne, orezul fiert in apa cu sare si bine scurs. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor. Pofta buna!