Login

Register

Login

Register

Magazin

Intrebari frecvente

Întrebări despre procesul de fermentație

 • Pot să consum produsele Mama Nina dacă nu mănânc lactate sau lactoză?

Da. Fermentația lactică, în ciuda numelui său care ne poate induce în eroare, nu are nicio legătură cu produsele lactate. Produsele noastre nu conțin lactoză.

 • Produsele dvs. conțin culturi vii?

Produsele  sunt fermentate folosind culturi bacteriene prezente în mod natural.

 • Este bine să bei Zeamă de varză? Mi-e foarte sete!

Mama Nina recomandă zeamă de varză pentru pregătirea multor preparate culinare dar este și un remediu natural împotriva mahmurelii. Deasemena, se poate consuma ca atare, fiind recomandată de extraordinarele calități nutritive. Vitaminele și mineralele, alături de fermenții naturali prezenți, aduc beneficia deosebite în alimentația omului modern.

 • De ce murăturile Mama Nina au o saramură tulbure și un sediment alb în partea de jos a aambalajului?

Sedimentul alb este un produs secundar natural și sănătos al fermentației lactice. La agitarea ambalajului, sedimentul se distribuie în întraga pungă și dă un aspect tulbure saramurii.

Întrebări despre ingrediente

 • Ce fel de sare se folosește în saramură?

Produsele fermentate sunt făcute cu sare de mare sau de mină. Sarea noastră nu este iodată și este procesată minim, fără diverse adaosuri cum ar fi substanțele antiaglomerante.

 • Ce condimente sunt folosite în rețetele Mama Nina?

În rețetele Mama nina se folosesc ingrediente naturale de înalta calitate, câteva dintre condimentele folosite sunt mararul, hreanul, frunzele de vișin, de stejar, coriandrul, piperul, boabele de muștar, chimenul și sarea. Dacă aveți o problemă de alergie specifică, vă rugăm să ne scrieți.

Întrebări despre valabilitatea produselor

 • Ce se întâmplă dacă o pungă de murături în saramură este lăsata în afara frigiderului?

Procesul de fermentare se va relua. După câteva ore la temperaturi ridicate, în pungă se poate dezvoltă o oarecare activitate bacteriană, ceea ce duce la o senzație de gust intens sau furnicături pe limba. Dacă considerați că nu este de dorit, o puteți elimina lăsând pungă la frigider pentru câteva zile, desfăcută (oferind șansă dioxidului de carbon de a se elibera). Dacă lăsăm produsul în afară frigiderului câteva zile, produsul poate deveni mai moale și mai acru, dar nu se va strica.

 • Odată ce  o pungă de murături Mama Nina este desfăcută,cât timp mai este valabilă pentru consum?

Odată deschisă pungă, ar trebui să reziste cel mult 3-4 zile sub refrigerare. După acest timp, porțiunea superioară (expusă aerului) poate începe să se întunece la culoare și să își schimbe aroma, în timp ce produsul ce a stat în saramură va rămâne neafectat pentru o perioadă mai lungă de timp. În această etapă, porțiunea decolorată poate fi aruncată și puteți continuă să vă bucurați de restul conținutului.

 • De ce am observat diferențe de gust sau textură între două loturi ale aceluiași produs?

Procesul de fermentare poate fi afectat de factori subtili, cum ar fi conținutul de umiditate al unui anumit lot de varză sau de tipul solului unde s-au cultivat castraveții. Drept urmare, loturile variază frecvent după gust, textură și culoare. De asemenea, ca produse brute, acestea vor continuă să fermenteze într-un ritm foarte lent chiar și în condiții de refrigerare, ceea ce duce la modificări continue în timp, fără ca acestea să afecteze siguranța alimentară.

 • Produsele dvs. trebuie să fie refrigerate?

Da, pentru a prelungi durata de viață a produsului. Murăturile Mama Nina sunt făcute cu ingrediente naturale. Produsele noastre rămân mai crocante și mai proaspete când sunt reci.

De unde pot cumpără produsele Mama Nina ?

 • Ce magazine din preajma mea sunt aprovizionate cu produse Mama Nina ?

Pe site puteți găși lista completă de magazine în care puteți găși produsele Mama Nina

 • Produsele Mama Nina pot fi găsite și în alte țări?
 • DA, lista magazinelor partenere din străinătate o puteți accesa, deasemenea pe site.