Ingrediente:
300 g piept de pui,
500 g varză murată
1,5 cani de orez,
1 ceapă tocată,
1 lingura pasta de rosii,
1 cană de zeamă de varză,
3 căni de apă clocotită,
5-6 linguri de ulei de măsline,
1 linguriță de paprika,
1 linguriță de cimbru,
Sarar la gust.
Mod de preparare:
Se toacă pieptul de pui în cuburi,
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă puiul și gătește-l până devine auriu, amestecând frecvent;
Adăugați ceapa și amestecați până devine fragedă și aurie
Adăugați pasta de roșii
Adăugați varza murată și amestecați,
Acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când varza se înmoaie,
Adăugați orezul spălat și scurs, zeama de varză, apă, sare (ținând cont de salinitatea zemei de varză), paprika și cimbru acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când mâncarea este fragedă (dacă orezul nu este gătit, adăugați cantitatea necesară de apă caldă).
Poftă bună…