Ingrediente:
1 varză murată, tăiată în bucăți mici
1 morcov mediu, mărunțit
1 ceapă galbenă, medie, tocată
2 cârnați taiați felii
3 linguriți ulei de măsline
1 lingură de pastă de roșii
2 lingurițe mărar proaspăt, tocat
1 frunze de dafin
1,5 linguri de făină
2 cani bulion
Instrucțiuni:
Într-o tigaie mare, adăugați o lingură de ulei de măsline și ceapa tocată. Gatiti 3-4 minute, pana ceapa devine translucidă;
Adăugați morcovul mărunțit și varza tocată, bulionul, pasta de roșii,dafinul. Amestecă bine, acoperă și gătește aproximativ 20 de minute. Asigurați-vă că toată varza este acoperită. Dacă nu, adăugați mai mult bulion sau apă;
Verificați dacă după 20 de minute varza este moale. În caz contrar, gătiți puțin mai mult până când varza este fiartă și moale. Condimentează cu sare și piper după bunul plac;
Între timp, încălziți o altă lingură de ulei în tigaia din fontă, adăugați cârnații și gătiți câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc;
După ce varza ta este gătită, adaugă cârnații;
Într-o tigaie separată se adaugă făina și se gătește aproximativ 2 minute, se adaugă ultima lingură de ulei și se amestecă; Adăugați aproximativ o cană de bulion din vasul de varză, amestecați bine; Se adaugă amestecul în oala cu varză și se combină; Lasă să gătească două-3 minute. Se adaugă mărarul și se servește.
Poftă bună…