Ingrediente:
2 lingurițe ulei de măsline
sare și piper după gust
1 kilogram de vită măcinată folosesc 90% carne macră
1 ceapa taiata marunt
2 lingurițe de usturoi tocat
4 căni varză murată tocată grosier
2 morcovi decojiți, tăiați felii
4 căni supă de vită
O conservă de sos de roșii
1/2 cană de orez cu
1 frunză de dafin
3 linguri zahăr brun
2 linguri de pătrunjel
Instructiuni:
Încălziți uleiul de măsline într-un vas mare la foc mediu. Se adaugă carnea măcinată și se condimentează cu sare și piper după gust.
Gatiti, despartind carnea cu o spatula, pana se rumeneste carnea de vita, aproximativ 4-5 minute. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 2-3 minute.
Adăugați în oală varza, morcovii, supa de vită, sosul de roșii, orezul, frunza de dafin și zahărul brun. Condimentează cu sare și piper după gust.
Se aduce la foc mic și se gătește timp de 25 de minute sau până când orezul este fraged. Îndepărtați frunza de dafin și aruncați.Se presara cu patrunjel si se serveste.
Poftă bună…