Timp de pregătire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Timp total: 30 min
Ingrediente:
Cartofi:
1 kg de cartofi spălați și decojiți
1 lingura sare
1 lingură oțet alb
Alte ingrediente:
12 bacon taiat groas (tăiată în bucăți de 1 cm)
1 salată verde
2 căni roșii cherry
3 fire de ceapă verde
O ceapă alba
5-6 castraveți murați
Dressing:
3/4 cana maioneză
2 linguri ulei de măsline
2 linguri muștar
3 linguri oțet alb
2 linguri de condimente de marar
1/2 lingurita sare
1/2 linguriță piper negru măcinat
Instrucțiuni:
Cartofi:
Spălați și frecați bine cartofii, tăiați-i în bucăți de 1 cm. Se introduce apoi într-o oală mare și se acoperă cu apă . Se adaugă 1 lingură de sare și se dă la fiert la foc mediu. După ce au fiert, reduceți focul și lăsați la foc mic timp de aproximativ 12-15 minute. Aveți grijă să nu fierbeți cartofii excesiv, începeți să verificați mai devreme.
Scurgeți și transferați cartofii într-un bol mare. Puneți peste ei 1 lingură de oțet și lăsați deoparte să se răcească.
Feliile de bacon:
Între timp, așezați o tigaie mare antiaderentă la foc mediu, după ce tigaia este încinsă adăugați slănina (nu este nevoie să adăugați ulei, slănina își va elibera propria grăsime), gătiți la foc mediu aproximativ 5-6 minute sau până devine crocant. Dacă este nevoie, gătiți slănina în loturi, nu doriți ca bucățile să se suprapună mult în tigaie, deoarece acestea nu vor fi crocante. Transferați pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și puneți deoparte.
Dressing:
Într-un bol mic, bateți împreună: maioneza, ulei de măsline, muștar, oțet alb, sare și piper până la combinarea completă. Gustați dacă mai este nevoie de sare și piper.
Combina:
Se adaugă în bol cartofii, salată tocată, roșii felii, ceapa tocată, ceapă verde tocată și bacon-ul.
Se toarnă dressingul peste ingrediente, se toarnă ușor pentru a se combina.
Dacă doriți garnisiți cu felii de murături, mărar în plus și ceapă verde.
Serviți și bucurați-vă!